נגיעה

חדשות כיפה הרב שי פירון 23/12/01 15:00 ח בטבת התשסב

שאלה

שלום!

ברצוני לשאול בנוגע לאיסור נגיעה.

אני מתנדב במקום שמורכב מחילונים

ויוצא המון פעמים שבמסגרת פעילויות נשים באות ולוחצות לי את היד וכו'

רציתי לשאול אם זה חלק מיחסי העבודה האם לחיצת יד כזאתי כשאין בה רגשות מיוחדים אסורה

תשובה

ב"ה,

יאיר,

שלומות!

1. לא מצינו לחלק בין נגיעה כזו או אחרת אף שמבחינת ההגדרו תההלכתיות ברור שיש להבחין בין נגיעה שיש בה חיבה לנגיעה שאין בה חיבה. מ"מ, הלכה למעשה לא נהגו לחלק בכגון זה.
2. אכן, יש מי שאומר, משמם של רבני גרמניה שאם מההמנעות מנתינת יד יגרם עלבון הרי שמותר להשיב בלחיצה רפה.
3. למי שיודע שעלול להגיע למצב זה, ישנן שיטות רבות היאך להמנע ממצב בו יאלץ להשיב בלחיצת יד.

בברכה,

שי