נגיעה ושבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/07/10 18:44 כד בתמוז התשע

שאלה

שלום רב

א. האם מותר לאישה יהודיה לחבק ולנשק את אביה הלא יהודי? במידה והדבר אסור אז האם ניתן להקל בלחיצת יד בלבד? וגם להפך האם מותר לגר לחבק ולנשק את אימו הלא יהודיה או להקל בלחיצת יד?

ב. האם מותר לנקות בשבת מושב אסלה שהתלכלך ?ג. האם מותר לחתוך חטיף שוקולד בשבת?

ד. במידה ויש בעל חיים בבית כמו כלב שצריך להוציא אותו החוצה בשבת האם צריך לקרוא לגוי של שבת שיעשה כך בגלל שהכלב מוקצה?

תודה ושבוע טוב ומוברך

תשובה

בס"ד
שלום רב,

א. אמנם גר נחשב כתינוק שנולד. עם זאת הוא מחוייב בכיבוד הורים מההיבט הטבעי. לכן גר וגיורת צריכים לכבד את הוריהם וזה כולל כמובן גם לחבק ולנשק.

ב. מותר לנקות אסלה. צריך להקפיד שלא תהיה פעולה של סחיטת מים לכן צריך לנקות במברשת או במגבון. ולא במטלית ומים.

ב. מותר לחתוך חטיף שוקולד בשבת. יש כאלה שנזהרים כאשר יש כתובת על החטיף שלא לחתוך בתוך מילה.

ב. אמנם אסור לשאת כלב על הידיים, אבל מותר בשבת להדריך כלב ברצועה הקשורה אליו כדי שיצא מהבית ולאחר מכן להשיבו הביתה.