נגיעה בשערות3

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 25/06/02 10:22 טו בתמוז התשסב

שאלה

ב"ה

לכבוד הרב שוב שלום!

אני מצטער על ההטרדה, אבל רק עוד משהו קטן, וזה הזמן לציין תודות עבור התשובות עד כה:

לפי מה שהבנתי אסור לגעת במקומות מכוסים, אבל במכנסיים עצמם לדוגמא יהיה מותר לגעת? שהרי גם במכנסיים עצמם יש לפעמים זיעה, ושמגרדים מרגישים זיעה, למרות שזה לא בגוף עצמו?!

תודה רבה שוב ומצטער על ההטרדה,

יונתן ב.ח

תשובה

ב"ה

יונתן שלום

ראשית זו לא הטרדה , אני מאוד שמח שאתה שואל ,וודאי ידועה לך אימרת חכמנו לא הביישן למד.

מותר ליגוע בהפסק בגד -- 1 מפני שזה לא נגיעה ישירה ואין בזה זוהמה כו"כ .
2 מפני שההלכה לא אסרה את זה.

אם אתה מרגיש בעצמך שאפילו בהפסק בגד אתה מזדהם מן הזיעה או מילמוליה כדאי לך להחמיר על עצמך וליטול ידיים אח"כ או לקנחם במגבון או מגבת.

הרעיון הוא שעיסוק בדברי קדושה יהיה מתוך טהרה ונקיות- ומשום כך יש אנשים שמחמירים על עצמם ובכל יום .... טובלים בים או במקוה ואפילו בחורף.

זכור טהרת הגוף מ ו ע י ל ה לטהרת הנפש !!!!

בהצלחה,

עוזיאל