נגיעה בחניכים

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 19/08/02 20:26 יא באלול התשסב

שאלה

בע"ה בשנה הקרובה אני אהיה קומונרית בסניף בנ"ע. בסניף נתקלים לפעמים במצבים שיש צורך לגעת בחניכים. לדוג' בהפרדת ריבים, להסב את תשומת ליבו של חניך ועוד. אני יודעת שאיסור נגיעה מתייחס לפחות לבנים מעל גיל בר-מצווה האם גם לכאלא שקטנים מכך?

ומה בנוגע לבנות שקטנות מגיל בת מצווה? האם הדין זהה לבנים?

תודה

תשובה

ב"ה ערב שבת שובה תשס"ג

לאפרת שלום!

איסורי הקירבה נוהגים לגבי בנות מגיל שלוש ולבנים מגיל תשע ומעלה.

ולכן יש להמנע מכל מגע עם בנים מגיל זה ואילך, מבחינה חינוכית יש להמנע אפילו בגיל צעיר יותר, אלא אם כן מדובר במניעת נזק כמו מריבה מסוכנת וכיוצא בזה.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת