נגיעה בחניכים צעירים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 28/05/02 15:00 יז בסיון התשסב

שאלה

שלום,

אני מדריכה בבני-עקיבא לשבט מעלות,

הרבה אנשים אמרו לי שאסור לי כבר לדעת בחניכים הבנים שאני מדריכה אותם(הם בכיתה ו')

ומצד שני אנשים אמרו לי שהם עדיין לא בר מצווה אז כן מותר לי...

עכשיו אם אני לא אגע בהם זה יצור לי בעיה קשה של משמעת כי רק כשאני תופסת אותם ולוקחת אותם לפעולה/מפקד הם באים.

אשמח מאוד אם תענה לי על שאלה זו

תשובה

בס"ד

ממש ממש אסור לך לגעת בהם.
זה בעיה הלכתית, כל ה"רווח" הרוחני של ההדרכה הולך לאיבוד ברגע שאת נוגעת בהם.

זו גם בעיה חינוכית לחנך רק דרך כוח דחיפות ותפיסות.

את צריכה יעוץ של מדריכה ותיקה שתלמד אותך איך להביא חניכים לפעולה/מפקד בלי ידים כלל.

בהצלחה