נגיעה בדוד

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 11/08/02 13:20 ג באלול התשסב

שאלה

שלום לרב

שמעתי שאסןר לגעת בדוד (אחי אבי) כמו שאסור לי לגעת בכל גבר זר.

האם הדבר נכון? האם אין שום מקלים?

יש לאבי אח אחד. כשאנו באים אליו אני משתדלת לא לבוא ולחבק אותו מעצמי- אבל הוא בא מיוזמתו- לחבק כדי לאמר שלום- אני יודעת שהוא יפגע אם אני אגיד לו לא לגעת בי- ואני ממש לא רוצה לפגוע ביחסים בין 2 המשפחות.

מה לעשות? איך?

תודה רבה

תשובה

חוי שלום,

גם בדוד אסור לגעת. את צריכה לעמוד על דעתך ולדבר עם הדוד בעדינות אך בצורה ברורה. צריך להבהיר שלא מדובר בבעיה עם הדוד אלא אך ורך בסיבות הלכתיות. גם אם הוא לא יבין בהתחלה אחרי פעם פעמיים הוא יקבל את רצונך.

בברכה והצלחה,

צבי קוסטינר