נגינה בזמן אבלות על נפטר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/07/12 16:19 כז בתמוז התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב,

אבי נפטר לפני 3 שבועות ועל כן, בתור בנו חלה עליי אבלות של שנה.

אני מנגן מגיל 13 בהשפעתו של אבי המנוח, וכן אבי הבהיר את רצונותיו לגבי אחרי מותו - הוא מעוניין שנשתדל ונחזור לחיינו הרגילים.

בקשתו אליי בפרט הייתה שאלך ללמוד באוניברסיטה בתחום המוסיקה, אולם הובהר לי שאיני יכול לנגן במשך שנה שלמה על כלי נגינה.

עליי לנגן על מנת שאוכל להתקבל ללימודיי ולהגשים את חלומו של אבי המנוח, ושאלתי היא האם הדבר אפשרי מאיזושהי בחינה?

הערה: הבנתי שאומרים "כבד את אביך ואת אמך" גם בחייהם וגם במותם... מנקודה אישית שלי, להגשים את חלומו של אבי ואת רצונותיו זה גם סוג של כבוד הלא כן?

תודה מראש על תשובתך כבוד הרב...

תשובה

בס"ד
שלום רב,

האיסור הוא להנות ממוזיקה ולשמוח ממנה.
נגינה לצורך לימוד מותרת.

עיין בתשובה מפורטת יותר
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3372591,00.html