נביא

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/04/13 11:14 יח באייר התשעג

שאלה

בספר יהושע פרק ד' רשום "ויקרא יהושע אל שניים העשר איש אשר הכין מבני ישראל איש אחד איש אחד משבט" הפסוק אומר שה' מצווה את שניים עשר האיש להרים את האבנים אז למה כתוב בפסוק ח' ויעשו כן בני ישראל כאשר צווה יהושע "וישאו שתי עשרה אבנים מתוך הירדן כאשר דבר ה' אל יהושע למספר שבטי בני ישראל ויעברום עמם אל המלון ויניחום שם" אבל ה' צווה את שניים עשר האיש לאאת בני ישראל מדוע רשמו זאת כך

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בפסוקים א - ג כתוב שד' מצווה את יהושע לקחת אבנים.
בפסוקים ד - ח כתוב כיצד יהושע קיים את מצוות ה-ד'.
בפסוק ח' מסופר: "ויעשו כן בני ישראל כאשר צוה יהושע וישאו שתי עשרה אבנים מתוך הירדן כאשר דבר ידוד אל יהושע" בני ישראל, על ידי האנשים נציגי השבטים, קיימו את מצוות ד'.