נביאים

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 07/04/02 19:25 כה בניסן התשסב

שאלה

הדתיים שומרים על המסורת היהודית ועובדים את

ה' כמו פעם.

אז מדוע הישתנו שני דברים :

א . מדוע היום אין נביאים?

ב . מדוע אין מי שכותב המשך לתורה כלומר

מאורעות היום?

אודה לך מאוד על התשובה..

שני

תשובה

ב"ה מוצאי שבת קדש פרשת תזריע-מצורע תשס"ב

לשני שבוע טוב!

א. הדתיים הם לא כל עם ישראל, כדי שתחזור נבואה יש צורך שעם ישראל כולו יהיה במדרגה רוחנית מתאימה.

ב. התנ"ך נחתם בסוף ימי בית שני, והוא מכיל רק את כתבי הקדש עד הזמן שפסקה הנבואה בתחילת ימי בית שני. הנביאים האחרונים הם חגי זכריה ומלאכי. כשתחזור הנבואה אולי יכתבו ספרים נוספים ואולי הכל ישאר בעל פה אין אנו יודעים.

ספרי דברי הימים - הסטוריה נכתבו כל ימי בית שני ואחריו עד ימינו. חלקם מתעדים היטב את הארועים חלקם הם מגמתיים, יש לבדוק היטב כל ספר לפני שקוראים ולומדים אותו.

בברכה

בניהו ברונר

צפת