נביאים ישעיה נג

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/01/07 03:17 ד בשבט התשסז

שאלה

שלום לכם,

אני מתגורר בחו"ל. לפני מספשר ימים הגיע לביתו של חבר שלי שרברב לביצוע עבודת תחזוקה.

מסתבר שהשרברב הוא Born again Christian

הוא נכנס לשיחה עם חבר שלי בעניין יהדות ונצרות וביקש מחבר שלי להביא לו ספר תנ"ך שם הוא הראה לו קטע מנביאים ישעיה נג ולטענת הנוצרי זו הוכחה לקיומו של ישו (ימח שימו וזיכרו). דבר זה גרם להירהורים אצל חברי ואין ביכולתי או ביכולת הרבנים ששאלתי להסביר את הקטע מנביאים. במי מדובר בקטע זה ומה הפירוש של קטע זה? אודה לתשובה מפורטת ככל האפשר.

תודה

כל טוב, שאו ברכה ותזכו למצוות.

B

תשובה

שלום וברכה
הבה נניח שאין הרבנים יודעים כיצד להסביר פרק זה (דבר שאינו נכון) – מה הקשר בינו לבין האיש הנוצרי ? האם העובדה שלא יודעים להסביר היטב את הפרק העוסק בעבד ד' מוכיחה דבר מה על כך שהפיתרון הנוצרי הוא הנכון ? ממתי שאלה שלא יודעים איך לענות עליה הופכת להוכחה כי דבר מופרך הטוען שהוא כן יודע לענות – הוא נכון ?

ברם, כמובן שיודעים לבאר פרק זה, ויש מחלוקת כיצד. יש הטוענים כי הוא אליגוריה, ועבד ד' הוא עם ישראל, ומדמים אותו למי שנושא את החוליים וכדו. יש שפירשו כי אכן מדובר בעבד ד' בתקופת ישעיהו או בשיבת ציון.

כל טוב