מתנכלים לי בגלל שאני דתי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 28/05/15 13:15 י בסיון התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב

אתמול בעבודה שמתי שיעור של הרב רפאל זר ואמרו לי תכבה את זה

הרגת אותנו אוקי הפסקתי שלא יגידו שאני עושה להם כפיה דתית שזה הדבר הכי מפגר ששמעתי שאפשר להגיד לבן אדם אז היום אחד שאמר לי את זה אתמול דיבר לא יפה על הרב שהוא עושה הסתה ומפחיד אנשים ולא אהבתי את זה אבל בגלל שהוא מבוגר ממני לא רציתי ליצעוק עליו מה כדאי לעשות ?

תודה כבוד הרב

תשובה

ב"ה

שלום.

אתה לא צריך להגיב. המשך בשלך והתעלם.

דע לך כי בתלמוד במסכת קידושין דף סו נאמר [שתורה מונחת בקרן זוית ]וכל הרוצה ליטול יבוא ויטול .

שואל הבא"ח בספרו בן יהוידע על התלמוד מדוע כתבו שהתורה מונחת ב[קרן זוית]? הרי זה מקום לא מכובד? התורה נמצאת בפינה? היכן שמעמידים את מי שרוצים להעניש ,בפינה??

והוא משיב שיש בית באיטליה שבנוי בצורה מיוחדת של אקוסטיקה משופרת שאם אדם לוחש בפינת החדש זה שעומד לידו לא שומע כלום אולם זה שנמצא בפינה שניה שומע בברור את הנאמר.
[יש משהוא מיוחד בזוית החדר שגורם לקול לצאת החוצה בחוזקה.]

ולכן התורה מונחת [בקרן הזוית ]ואותה צריך ללמוד בינך לבין עצמיך בלחישה ובשקט ו"כל הלומד את התורה מבפנים תורתו מכרזת עליו מבחוץ כאותו עיקרון של זוית הבית.
ואם אתה עושה את שלך ביושר ובנאמנות גם אם דוחקים אותך לפינה סופה של האמת להתגלות כי נכירים דברי אמת. אשר בחר בנו מכל העמים ונתן לנו תורת אמת.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.