מתנה לילדים חרדיים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 24/09/12 16:24 ח בתשרי התשעג

שאלה

כלתי חוזרת בתשובה חרדית ביותר וברוח זו גם מתחנכים נכדיי.

לקראת החגים היא הזהירה אותי שלא לקנות שום מתנות לילדים למקרה שהמתנות לא יהיו לרוח הדת.

. אמרתי לה שכבר הזמנתי את המתנה (אם כי אז עדיין לא קיבלתי) דיסק של "משנה במנגינה" ושהם יכולים לשיר עם הילדים פסוקי "פרקי אבות".

פרק א'.

העניין הוא שהיא לא מכירה מה זה בכלל פרקי אבות ולכן היא מפחדת שזה לא מתאים לילד חרדי.

הילדה היותר גדולה היא בכיתה א' ואפילו אין בדיסק קטעי שירת נשים. האם אוכל להדפיס את תשובתך ולהראות לה שאין שום רע בפרקי אבות?

הערה: אני לא מכירה את הרבנים כאן ולא ידעתי את מי לבקש. אם נראה לך מתאים - אפשר להעביר את פנייתי לרב חרדי. תודה מראש!

תשובה

מצווה גדולה ללמוד ולשנן פרקי אבות, שמלמדים אותנו מוסר ועבודת ה', מחזקים אותנו בעבודת המידות ומסירת התורה.

רבותינו מלמדים אותנו שהמילה "משנה" היא אותם האותיות של המילה "נשמה" כי המשנה משפיעה לטוב על הנשמה (לכן גם נהוג ללמוד משניות לעילוי נשמה).

אני מכיר את הדיסק הזה, הוא הופק על ידי יהודים חרדים יראי שמים, והוא מצויין ומומלץ! הדיסק נמצא בהרבה בתים חרדים.

כל הכבוד לך על רגישותך!
חג שמח!