מתנה בקשר שהסתיים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 12/05/11 10:00 ח באייר התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב!

נפגשתי עם בחור במשך כ3 חודשים, באותה תקופה חל יום הולדתי, והבחור קנה לי מתנה - ספר תורני בשווי 40-45 ש"ח.

הקשר הסתיים.

מה עלי לעשות עם הספר? להחזיר לו? שמעתי שאם מחזירים מתנה זה מראה על רצון לחזור לקשר...

לתרום לבית כנסת?

אני רוצה לציין שאין לי בעיה נפשית להשאירו אצלי - ז"א לא גורם לי למחשבות רבות עליו או מצער אותי, אבל לא רוצה שיישאר אצלי דבר שלא ראוי.

תודה רבה!

תשובה

ב"ה,

שלום,

את יכולה להשאיר את הספר אצלך, זה ניתן לל במתנה ולא על תנאי, הרי הוא ידע שהקשר הזה הוא תהליך של בירור, ולא בטוח שתתחתנו.

אם זה לא גורם לך לחשוב עליו את יכולה להשאיר אותו אצלך אבל יותר טוב לתרום אותו כדי שהראש יהיה פנוי לגמרי לקשר חדש.

כל טוב,

דני ארגמן