מתן צדקה וכיבוד הורים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/06/13 01:07 כח בסיון התשעג

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב.

אני תלמידת תיכון שעובדת ומרוויחה ב"ה.

אני משתדלת לתת מעשר, וכן צדקה לכבוד השבת ועוד ועוד..

ואני רוצה להגיד שאני באמת אוהבת את המצווה החשובה הזו כי ב"ה יש לי כסף וזה נותן לי הרבה סיפוק!

אמא שלי די מפקחת על הכסף שלי (מסיבות לא ברורות.. כי היא אומרת שהוא פשוט "הולך לאיבוד", אבל אני יודעת בדיוק לאן הוא הולך.. ונראה לי גם היא)

אבל היא לא כ"כ מרוצה שהכסף שאני מרוויחה "נעלם"..

בקיצור- אני לא יודעת מה יותר חשוב-

מצוות הצדקה או כיבוד ההורים ?

אשמח אם השאלה לא תפורסם ברבים.

תודה רבה!!!

נ.ב. האם היה עדיף שאשאל את השאלה הזו את רב האולפנא שלי?

- - העדפתי לשאול כאן כי כאן זה אנונימי ויותר נח לי, וגם נראה לי שזה לא שאלה הלכתית נטו (אז יש עם זה פחות בעיה), לא?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

ההלכה דורשת להפריש צדקה ודורשת גם לכבד הורים. ההלכה פותרת שאלה כמו שלך בקלות רבה.
תקפידי לנהוג לפי ההלכה, כך גם תסבירי לאמך - שאת מפרישה על פי ההלכה ולא יותר. אני בטוח שבתנאים כאלה לאמך לא תהיה התנגדות.

כל תרומות הצדקה שלך, לא יחרגו ממעשר כספים.
גם לכבוד שבת וגם כל מה שהוא 'עוד ועוד', הכל ביחד יהיה עשירית מההכנסות, לא יותר.

כך תנהגי, כך תסבירי לאמך - כך תקיימי את תורת ישראל על כל מצוותיה.