מתלבטת בקשר לקשר

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/03/07 12:49 ד בניסן התשסז

שאלה

שלום לרב!, אני בת 21 (כמעט), פגשתי בחור מעולה במידותיו, עניו, ירא שמיים, שאיפותינו דומות וכו' וכו'. א-ב-ל יש לו בעיה רצינית שלדעתי נקראת חרדה חברתית. פתאום הוא לגמרי מאבד ביטחון (לא שיש לו כ"כ הרבה גם ככה), נלחץ, נהיה מתוח, מתנהג בצורה לא ברורה, מדבר מרוב פחד, לא לעניין כ"כ (ז"א סתם אומר דברים שלא מוסיפים כלום...), זה מביך וגורם לי לחוסר הערכה כלפיו, שלא לומר זלזול. במיוחד כשאני רואה שמי שאיתו מדבר כלפיו בחוסר סובלנות או חוסר הערכה ג"כ.

מצד אחד הוא בחור טוב סה"כ, מצד שני אני מפחדת שלא אצליח להתגבר על הראיה החיצונית הזאת ואמשיך לזלזל בו. מה לעשות? (אציין שאנו נפגשים כבר 3 חודשים...) תודה מראש

תשובה

ב"ה

שלום.

נראה לי שכדאי לך לדבר איתו על כך.
יתכן שאת מחפשת את האיש השלם ולא מוכנה לכך שזה לא קיים!! מפני שלכל אדם יש חסרונות (וגם יתרונות...)
ואם החסרון הזה שאת מדברת עליו מפריע לך מאוד מאוד מאוד מאוד אז זה סיבה טובה לחשוב פעמיים.
ואם זה מפריע אבל נראה לך שהוא (וגם את) יוכל להתגבר על זה ולשפר נקודה זו עם הזמן כך שזה לא יפריע לך ותוכלי לכבד אותו ולהעריך אותו כמו שהוא אז כדאי לתת לק'שר הזה הזדמנויות להתפתח.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.