מתי פלאפל בחזקת בשרי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/08/13 14:24 ב באלול התשעג

שאלה

שלום הרב גלעד שטראוס היקר! יש כאלה שאומרים כך שפלאפל זה אוכל בשרי,אך יש כאלה שמתנגדים לכך ואומרים שפלאפל זה פרווה בגלל שכדורי הפלאפל עשויים מחומוס,וחומוס זה פרווה. האם פלאפל זה אוכל בשרי או חלבי? אנא הסבר ונמק את תשובתך.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

פלאפל הוא פרווה למהדרין.
הבעיה היא המקום בו קונים את הפלאפל.
בדוכנים רבים מוכרים גם פלאפל וגם בשרים שונים. במצב כזה יש סיכוי גדול שחתיכת בשר קטנה תעבור בדרכים שונות אל מנת הפלאפל. לכן כאשר קונים פלאפל בדוכן שמוכר גם בשרים יש להתיחס לפלאפל כבשרי.

לא נראה לי שיש מקום לחשוש שהפלאפל חלבי.