מתי להתחיל לצאת לשידוכין

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/01/04 02:57 יז בטבת התשסד

שאלה

בס"ד

אני לומדת במדרשה ורוצה לדעת מתי להתחיל בשידוכין. וכשיוצאים מה לבדוק? זמן מפגש. מקום מפגש. איך מתחילים. כד'

תשובה

בס"ד

לשואלת שלום וברכה !

א. אי אפשר להכריע בוודאות, התשובה קשורה לכמה גורמים, אם את מרגישה שלמה, אם את מרגישה שהגיע הזמן, אם את מרגישה שהדבר לא יפריע בצורה יותר מדי רצינית להתקדמותך במדרשה, אם את לא פועלת מתוך לחץ חברתי וכד' אז כדאי לנסות להתחיל, אם אינך בטוחה חכי קצת והזמן יגלה מחדש תשובות חדשות וברורות יותר לשאלות אלו.

ב. לגבי הבירורים השונים:

1) כמובן ישנה עדיפות לבחור שהוא אחרי צבא/לימודים אבל אם לא אין לדחות אפשרויות כאלו בגלל נתונים אלו.

2) גם בעניים הגיל אין לשלול בחור בגילך אבל ישנה עדיפות לבחור קצר יותר מבוגר (21 – 22).

3) זמן המפגש – בהתחלה מפגשים לא ארוכים (שעה – שעה וחצי) בהמשך אפשר לעלות את זמן המפגש.

4) מקום המפגש – מקום שקט ונעים אך שיעברו שם מידי פעם אנשים כדי שלא ייחוד.

בהתחלה יש להימנע מטיולים, מסעדות, ומקומות בילוי שונים שכן מקומות אלו יכולים ליצור חוסר פתיחות או להיפך חוסר אובייקטיביות.

המינון – מקסימום 3 מפגשים בשבוע.

כל האמור אינו מחייב אלא מיועד ליצור אוירה בריאה ולא מלחיצה והדברים משתנים לפי המציאות.

5) יש לבקש מחברו הקרוב שישאל אותו אם הוא מעוניין בקשר ואם כן שינסה לבדוק אם יש כיוון לקשר איתך.

כל טוב ובהצלחה.