מתי לברך אשר יצר?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/07/02 07:33 ג באב התשסב

שאלה

כבוד הרב שלום !

אני נוהגת לשתות ביום-יום כמות גדולה של מים (מסיבה בריאותית- נפש בריאה בגוף בריא...)

כיצד עליי לנהוג מבחינת אמירת ברכה ראשונה ואחרונה?(איני שותה בזמן הארוחה אלא כמה לגימות מדי חצי שעה-שעה לערך,ללא אכילה), האם עליי לברך בכל פעם שהבקבוק קרב לפי - דבר הנעשה לעיתים קרובות ביותר ?! וכן לגבי אמירת "אשר יצר"- מדי שעה או כל כמה זמן שהנני הולכת לבית השימוש עליי לחזור על ברכה זו ? תודה רבה ושבת שלום, אילה

תשובה

ב"ה

אילה שלום.
יש לך מנהג טוב לשתות מים- טעים, בריא ,ובלי חומרים משמרים. יישר כוח.

1-בשלושה מקרים יש הפסק אכילה או שתיה שמחייבים
אותך לברך ברכה ראשונה שוב:
א-שינוי מקום.
ב-אם ברכת כבר ברכה אחרונה.
ג-חרטה.

אם את נמצאת באותו חדר את צריכה לברך פעם אחת בתחילת השתיה ואח"כ לשתות ולשתות ולשתות,
ובסוף לברך ברכה אחרונה.
אם יש הפסק של שינוי מקום או שהתחרטת אז צריך לברך שוב.

יש אומרים שאם יש 72דקות (אשכנזים) או 30 דקות(ספרדים) רווח בין שתיה לשתיה זה גם נקרא הפסק וצריך לברך שוב.

2- ברכת אשר יצר צריך לברך אחרי כל פעם .
אלא אם מדובר בחולי המעיים(שילשול) שאז יברך רק פעם אחת.

בברכה,

עוזיאל