מתחזקת ומחפשת זוגיות

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 31/10/18 19:48 כב בחשון התשעט

שאלה

מזה כ-4 שנים שאני בתהליך של התחזקות.

עם זאת, ב-4 שנים הללו, איבדתי המון עוגנים שהיו לי בחיים. הכל הפך מאוד קשה.

הקושי הגדול ביותר שלי היום - אני לא מצליחה לבנות זוגיות. אני מאוד רוצה לייצר זוגיות עם מישהו שדומה לי, מתחזק או כבר דתי, שאהבת השם חלק ממנו. לצערי הרב, כל נסיון כזה כשל בצורה כואבת למדי.

שבוע הבא אני אחגוג 30 ואני מרגישה כמו אדם שבור.

אני משוועת לייעוץ.

אני לא יודעת מה עוד לעשות, מה עוד לבקש, איך עוד להתפלל כדי לשפר את עצמי ואת מצבי.

תודה רבה,

אירנה.

תשובה

שלום וברכה,

ראשית, אפתח בהערכתי הרבה לתהליך ההתחזקות שלך.

בימינו, לא קל בכלל להתחזק בעבודת ה'. כל התקרבות והתחזקות מלווה בקשיים והתמודדויות שונות.

תהליך של חזרה בתשובה הוא דבר מורכב של מסירות נפש.

ראי את אברהם אבינו שהלך אחרי רצון ה', ונאלץ לעזוב את ארצו את מולדתו, את עמו, את בית הוריו כדי לקיים את רצון ה'. ובתחילת דרכו חייו מאוד לא פשוטים.

אין ספק שאת עומדת בניסיונות לא פשוטים, ואת ראויה למלוא הערכה על עמידתך האיתנה בהם.

כתבת שאת מרגישה כמו אדם שבור.

באמת לא קל, ובכל זאת, אסור להישבר.

איננו יודעים מתי ואיך תגיע הישועה. כתוב בגמרא שהגאולה מגיעה בהיסח הדעת, ולכן אסור לנו להתייאש שהיא תגיע. לעולם אינני יודעים איך ה' מגלגל את העולם, ואיזה טוב הוא מכין לנו להמשך. כתב בספר שיחות הר"ן (נג): "מאחר והכל מאיתו יתברך בוודאי הכל לטובה". קשה לראות איך זה לטובה, אך אנו מאמינים בני מאמינים. תהיי חזקה.

אם את מסוגלת, אני מציע לא לוותר על תפילות. תבקשי בפשטות מה' שימצא לך את זיווגך המתאים בקלות ובלי ייסורים. וכל הצער של החיפוש יהיה לכפר על עוונותייך שהיו.

כמו כן, במקביל, אל תניחי את חובת ההשתדלות למצוא את החתן. צריך לעשות השתדלות באופנים שונים, כדי למצוא את החתן המיועד.

זה אומר בפועל גם לפנות לשדכנים או שדכניות הגונים שעושים את עבודתם באופן ראוי.

תתייעצי עם חברות או אנשים שאת סומכת עליהם, איך אפשר למצוא קשר רציני עם בחור מתאים.

דעי לי, שיש המון בחורים נפלאים שעומדים במקום דומה לשלך ומשתוקקים להתחתן רק צריך למצוא אחד את השני.

לא אוכל לנקוב כאן במספרי טלפון של שדכנים שונים, אך במאמץ קל אפשר להגיע אליהם.

מאחל לך שתזכי למצוא את זיווגך בקלות ובמהרה,

ובעיקר שתחושי איך ה' הטוב דואג לך כל הזמן לכל מחוסרך, ותקבלי כוחות של שמחה.

בברכה רבה,

הלל