משפחה וזוגיות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 10/01/11 21:21 ה בשבט התשעא

שאלה

שלום לכבוד הרב!אני גיורת , שומרת מצוות כראוי, ולי בת בשירות לאומי, בת צנועה בוגרת אולפנא.לפני 3 חדשים נישאתי לרווק חוזר בתשובה.קצת אחרי החתונה בעלי דרש שהבת שלי בכלל לא תיכנס לביתנו, בגלל סיבה של צניעות , כרצונו.נאלצתי להסכים, גם ביתי הבינה וויתרה וסידרתי לה תנאים בדירת השרות.אני מרגישה צער רב על זה. כמוכן הוא אינו עובד, דורש ממני את המשכורת, הוא חסכן,אינו מכניס אורחים, כמו שאני רגילה. אפילו משפחתו הקרובה אינה נכנסת אליו. הוא מקפיד על כל דבר.

אנו במתח ובמריבה כרגע. כי איני יכולה לסבול יותר. הוא מתרץ את כל דבריו בטעמים של הלכה, צניעות, ואני קטונתי. רק הרגש שלי אומר לי שזו אכזריות , ושאין פה דרך ארץ. אשמח לתשובתכם הדחופה.

תשובה

ב"ה,

לשואלת שלום,
מצער לשמוע שכך המצב, אכן אין הצדקה הלכתית להתנהגות כזו, אך יש להבין שזו תופעה קיימת אצל חלק מהחוזרים בתשובה שאמנם כוונתם רצויה להקפיד על עניני ההלכה, אך לא קבלו הדרכה מתאימה כדי שערכים אחרים לא יפגעו, חסר האיזון בו רצון טוב להקפיד על ההלכה לבין ההתנהלות הרגילה של האדם בסביבתו, שאגב גם זו הדרכה של תורה.

מה שיכול לעזור במצב הזה הוא להתחבר לרב שידריך אתכם איך להתיחס לכל מיני מצבים בחייכם, בשאלות הלכתית וכלליות.

בברכה,
דני ארגמן