משפחה בערב חג

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 11/04/12 08:56 יט בניסן התשעב

שאלה

הרב שלום,

אנחנו משפחה דתית אך כל אחיה של אמא שלי חילוניים, אמא שלי רוצה להזמין אתם לארוחת ערב חג כאשר הם יגיעו לפני כניסת החג אלינו, אולי אפילו יגיעו איתנו לבית הכנסת, הבטיחו שלא יביאו איתם אלינו הביתה פלאפונים וכד', אך לאחר הארוחה הם יסעו חזרה הביתה ברכבים שלהם.

במידה ולא יעשו איתנו סביר להניח שיעשו ארוחה סימלית עם טלוויזיה או לא יעשו ארוחת חג בכלל... לצערי הורי מתווכחים רבות על כך, אבי חושב שלא כדי להזמין אותם בגלל החילוניות כאשר לאמי זה דבר חשוב ביותר.

מה כדי לעשות?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

צריך לתת להורים להחליט הרי הם בעלי הבית.

מבחינה הלכתית יש מתירים להזמין כיוון שבמקרה שלכם הם ימנעו מחילול שבת או חג במשך כל השעות שהם נמצאים ויש כאן הצלה.

מעבר לזה עצם החיבור למשפחה גורם להם לשמור יותר על המסורת, וגם הבנים שלהם רואים מזה שבת אצל סבא ויש להם לאן לחזור.

בברכה,

דני ארגמן