משפחה בחו''ל

חדשות כיפה הרב אייל קרים 28/06/02 05:19 יח בתמוז התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב

האם מותר לי ללכת לבקר את משפחתי בחול- סבא סבתא בני דודים...

אם כן מותר לי לנסוע בערב תשעה באב השנה יום שלישי בלילה ולנחות יום רביעי ת ראש חודש מוקדם בבוקר. אני יודע שאסור בתשעת הימים לטוס לחול אבל שלושת השבועות? והאם ערב ראש חודש זה בסדר לאור התשובה?

תשובה

מותר לצאת לחו"ל לדבר מצוה (משנה ברורה סימן תקלא ס"ק יד). ולכן אם מדובר בסבא וסבתא שיכולים לבקרך בארץ ישראל, אדרבה, יבואו הם הנה. אולם אם מדובר בזקנים ממש שאינם יכולים לבקר בארץ, מותר מצד גמילות חסד לבקרם בחו"ל. אין איסור טיסה בשלושת השבועות.