משמעות השם

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 09/04/13 15:24 כט בניסן התשעג

שאלה

שלום, כשנולדתי - הוריי בחרו לקרוא לי ''מרים'' בגלל ששמו של סבי ז"ל היה 'מרקו'..

מאז שאני זוכרת עצמי, אני קרויה 'מירי' ע"י המשפחה והחברים ובגיל 15 החלטתי לשנות את שמי בת.ז. למירי. שם שאני יותר מחוברת אליו ואוהבת (בעוד שאת 'מרים' פחות חיבבתי והרגשתי שלא הולם אותי)

כיום אני כמעט בת 25.

אמש, בעקבות שיחה עם חברה, נאמר לי ששמי "מירי" (או אפילו "מרים") הם שמות המועדים לבעיות בזוגיות או במציאת זיווג.

ומאחר ומעולם לא הייתי בזוגיות, אני מעט חוששת שהיא צודקת...

האם שמי הוא באמת בעייתי מהבחינה הזאת?

האם להוסיף שם שני יכול להועיל? ובמידה שכן, איך בוחרים שם שני..?

תודה מראש!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

גם אני מצאתי שמועות שמרים (ורחל...) שמות 'קשים'. אבל לא מצאתי לכך בסיס.
אדרבא מצאתי תשובה של רב שאומר "השם מרים הוא טוב מאוד, אני מכיר הרבה בשם זה אשר הצליחו בחיים..."
http://www.hidabroot.org/CommunityQform.asp?FaqID=17761

גם אני מכיר הרבה מאוד נשים בשם 'מרים' שיש להם חיים יפים, טובים ושמחים - זוגיות, אהבה וילדים...

מרים שבתנ"ך - אחות של משה ואהרון - יש לה זכויות רבות מאוד. רש"י מפרש (במדבר פרק כ פסוק א): 'ותמת שם מרים' - למה נסמכה פרשת מיתת מרים לפרשת פרה אדומה, לומר לך מה קרבנות מכפרין אף מיתת צדיקים מכפרת. נשים ספורות מאוד נקראות 'צדיק'.

בדקתי ומצאתי שהשם מרים היה שם נפוץ ביותר בשנות - 40 ה- 50 וה- 60
http://www.nrg.co.il/online/55/ART2/168/082.html

אלפי ה-'מרים' הללו הם כיום סבתות מאושרות. אני מאחר לך שתגיעי להיות סבתא מרים המאושרת.