משמעות השם שני

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/06/02 20:58 יט בתמוז התשסב

שאלה

מה משמעות השם שני..??

האם הוא מופיע בתורה?

תשובה

בס"ד

משמעות השם הוא צבע אדום זוהר שהשתמשו בו לבנין בית המקדש. הוא מופיעה עשרות פעמים במיוחד בספר שמות המתאר את בנין המשכן.

מכאן תביני למה הוא משמש לתיאור יופיה של הכלה בשיר השירים (פרק ד פסוק ג):
"כְּחוּט הַשָּׁנִי שִׂפְתֹתַיִךְ וּמִדְבָּרֵיךְ נָאוֶה - כְּפֶלַח הָרִמּוֹן רַקָּתֵךְ מִבַּעַד לְצַמָּתֵךְ"

ובאשת חיל מתוארת האשה המיוחדת בפרק הבא כשה"שני" משמש בגדים לילדיה:

ספר משלי פרק לא
(י) אֵשֶׁת חַיִל מִי יִמְצָא וְרָחֹק מִפְּנִינִים מִכְרָהּ:
(יא) בָּטַח בָּהּ לֵב בַּעְלָהּ וְשָׁלָל לֹא יֶחְסָר:
(יב) גְּמָלַתְהוּ טוֹב וְלֹא רָע כֹּל יְמֵי חַיֶּיהָ:
(יג) דָּרְשָׁה צֶמֶר וּפִשְׁתִּים וַתַּעַשׂ בְּחֵפֶץ כַּפֶּיהָ:
(יד) הָיְתָה כָּאֳנִיּוֹת סוֹחֵר מִמֶּרְחָק תָּבִיא לַחְמָהּ:
(טו) וַתָּקָם בְּעוֹד לַיְלָה וַתִּתֵּן טֶרֶף לְבֵיתָהּ וְחֹק לְנַעֲרֹתֶיהָ:
(טז) זָמְמָה שָׂדֶה וַתִּקָּחֵהוּ מִפְּרִי כַפֶּיהָ נָטְעָ \{נָטְעָה\} כָּרֶם:
(יז) חָגְרָה בְעוֹז מָתְנֶיהָ וַתְּאַמֵּץ זְרוֹעֹתֶיהָ:
(יח) טָעֲמָה כִּי טוֹב סַחְרָהּ לֹא יִכְבֶּה בַלַּיְלָ \{בַלַּיְלָה\} נֵרָהּ:
(יט) יָדֶיהָ שִׁלְּחָה בַכִּישׁוֹר וְכַפֶּיהָ תָּמְכוּ פָלֶךְ:
(כ) כַּפָּהּ פָּרְשָׂה לֶעָנִי וְיָדֶיהָ שִׁלְּחָה לָאֶבְיוֹן:
(כא) לֹא תִירָא לְבֵיתָהּ מִשָּׁלֶג כִּי כָל בֵּיתָהּ לָבֻשׁ שָׁנִים:
וכו'
כמובן שה"שָׁנִים" כאן כוונתם ל"שָּׁנִי" בלשון רבים.

האם עכשיו את אוהבת את השם שלך יותר?

בהצלחה