משמעות החיים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 12/11/21 09:48 ח בכסלו התשפב

שאלה

בסד

שלום כבוד הרב

לדעתך יש משמעות? למה צריך לחיות אותם במלואם? ולמה התורה נגד התאבדות?

לדעתי החיים הם משהו חולף שעדיף לסיים אותם כמה שיותר מהר

הבקשה הכי גדולה וטובה לעצמי שאני יכול לבקש מאלוהים זה למות. אין לי שום רצון לחיות ולא רוצה לחפש רצון ולא משנה מה אעשה החיים תמיד יהיו גרועים.

המוות שהייתי בוחר זה למות מפיגוע כי המשפחה מקבלת פיצויים מהמדינה והייתי רוצה לתרום את האיברים שלי ולהוציא כרטיס אדי (כרטיס תרומת איברים) וכשאני שואל שאלות מהסוג הזה אומרים לי ללכת לפסיכולוג ואני הולך.

אז אתה יכול לתת לי סיבה אחת לחיות את החיים ולא למות?

תודה

תשובה

שלום

המצב הטבעי והבריא של האדם זה רצון לחיים. עוד לפני שיש לזה הסברים, זה משהו שמוטבע בטבע שלו.

כשזה לא ככה, זה מעיד על איזושהי בעיה שכדאי לטפל בה, ולכן אני מסכים שנכון לפנות במקרה כזה לאיש מקצוע שיסייע.

אחרי ההסבר הזה, יש גם הסברים בשכל.

רק בקצרה אומר שהאדם יכול לבחור להעניק משמעות וערך לחייו.

למשל אדם מאמין בתורה, חייו יכולים להיות מלאי משמעות (אם הוא בוחר בכך) כי הוא מאמין ויודע שהוא חלק ממשהו מאוד גדול, שאפשר לקרוא לו בכל מיני שמות, כמו רצון ה', תיקון עולם, ועוד.

האדם יכול גם לבחור למלא את חייו בתוכן של עשיית חסד ומעשים טובים והשפעת טוב לאחרים, והדבר הזה באורח פלא, ממלא אותו בתוכן ובתחושת משמעות.. אני מאוד ממליץ לנסות.

בהצלחה רבה