משמעות איברי הגוף

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/04/12 14:32 ח באייר התשעב

שאלה

שלום רב!

רציתי לשאול: אני יודע שיש משמעות לאיברי הגוף בפן הרוחני מעשי: לב, כליות, עיניים וכד'- כמו שרשום איפהשהוא: כליות יועצות.

האם אוכל לקבל הסבר והפנייה למקורות מה משמעות כל איבר? תודה רבה :)

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בחז"ל יש קביעה שרמ"ח מצוות עשה הן כנגד רמ"ח איברים באדם, ושס"ה מצוות לא תעשה כנגד שס"ה גידים שבאדם.

הקבלה מאוד מאריכה בזיקה שבין הספירות ומבנה הגוף אבל בנושאים אלו יש לאחרונה הרבה כותבים וקשה לדעת עד כמה הדברים באמת מוסמכים ומדוייקים.

אני מפנה אותך לאתר של מכללת 'אחלמה' שמלמדת טיפול על פי עקרונות קבליים שם יש מאמר שמפרט את הדברים.

http://www.achlama.net/Default.aspx?tabid=69