משלוח מנות לאבל

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/03/08 11:41 כה באדר א'

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב

האם לאבל על אמו מותר לקנות בגדים חדשים במהלך השנה?

האם מותר לו להחליף רכב (לא לחדש לגמרי) אלא למודל יותר מתקדם כיוון שרכבו הנוכחי הישן עושה בעיות וכבר היה בדעתו להחליפו עוד לפני שנפטרה אמו?

האם מותר לאבל לשלוח מנות בפורים (בתוך ה-30)?

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית, יהי רצון שמחנחפ ציון בבניין ירושלים ינחם אתכם אמן.

1)כל בגד שחייבים לקנות אותו אז מותר לקנות ואם שמחים בו אז יש לברך שהחיינו עליו גם אם מדובר בשנת אבל על אב ואם.
אבל אם יש מצב שניתן להסדר בלי הבגד הזה ולא חייבים לקנותו אז כדאי מאוד לדחות את הקנייה .או לקנות ולא ללבוש כעת.

2)מעיקר הדין מותר לאבל לשחוח מנות וגם לקבל משלוח ממשהו אחר. בפורים. והמנהג הוא שהאבל שולח רק למשפחה אחת משלוח אחד ולא שולחים לו כלל. אבל מותר לשלוח לאישתו ולילדיו ואם שלחו לו אז הוא יכול להחזיר על מנת שלא לבייש את מי ששלח.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.