משיכה ויצר רע

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 17/10/11 00:09 יט בתשרי התשעב

שאלה

כבוד הרב שלום..אני בן 23 רווק..מאוד מבולבל בחיים ולא מוצא את עצמי..יש לי בעיה אני נמשך לדברים ולא מצליח להתמודד עם זה,בעבר חטאתי הרבה בתחום זה ואני מנסה לצאת מזה ורוצה להקים בית נאמן בישראל..ילדים צדיקים ואישה צנועה וחסודה..הציין כי אני אדם דתי שומר שבת ומצוות קלה כבחמורה..אך ניסיון זה מאוד קשה לי...רציתי לדעת אך איצה מזה בע"ה כי לפעמים תקותי אובדת..

אנא יעץ ועזור לי..

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

כתבת שאתה נמצא בהתמודדות,

דע לך שלכל אדם יש התמודדויות,

ולכל אדם יש יצרים וקשיים,

אשרי מי שיודע שהוא נמצא במצב של מלחמה ולא נותן ליצר לנהל לו את חייו,

התמודדויות אלו אינן תקלה ביצור, כך האדם נוצר, ובשביל זה אדם קיים בעולם הזה, להתמודד להתעלות ולהזדכך,

ויש כלים לכך, אנחנו לא בעולם מופקר,

"בראתי יצר הרע, בראתי לו תורה תבלין"

ובמיוחד לימוד מוסר באופן קבוע.

כמו שהרמב"ם כותב בסוף הלכות איסורי ביאה: אין מחשבת עריות מתגברת באדם אלא בלב פנוי מן החכמה.

תתמיד ותתעלה,
בברכה

דני ארגמן