משחק קלפים בראש השנה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/09/09 16:05 ג בתשרי התשע

שאלה

שלום הרב,

בראש השנה שיחקתי בקלפים עם אחותי (קלפים רגילים של מלך, מלכה וכו.., ללא הימורים או משהו כזה, ולא משהו שקשור לכסף) אבי ראה זאת מהצד ואמר לנו שאסור לדעתו לשחק בקלפים בחג. האם זה נכון?? אמרתי לו שאבדוק זאת. מה דעת ההלכה בעניין?

תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,
קלפים לא שונים מכל משחק אחר של ילדים.
השאלה אינה במה שחקתם אלא איך התנהגתם בכל היום כולו. אם חלק מהזמן הלכתם להשתתף בתפילה ולעיתים עשיתם הפסקות ואז שחקתם בקלפים או משהו אחר זה בסדר.

אי אפשר לדרוש מילד שיהיה לו כוח להתפלל כל היום כמו המבוגרים, אבל אפשר לצפות מילד שגם הוא ישתתף בתפילה ולא יעשה את ראש השנה לעוד יום של חופש ומשחקים.