משחק פלייסטשיין

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/12/11 19:11 יד בכסלו התשעב

שאלה

שלום,

קניתי לחבר משחק פלייסטשיין כדרוסל, לפעמים מופיעות דמויות מצוירות של מעודדות לא צנועות...

יש בזה איסור ?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

חייבים להתרחק מכל מה שמכוער ומכל מה שמזיק לנפש.

ואם תאמר הרי איננו נמנעים ללכת ברחוב למרות שמופיעות נשים שלבושות בחוסר צניעות, מכיוון שאפשר להסיט את הראש הצידה, ולכאורה, אם במשחק, הדמויות של המעודדות נמצאות בשולי המסך, בגודל קטן, אפשר גם כאן להסיט את הראש אל מרכז המסך ולהתעלם מהן.

התשובה היא שקשה לקבל זאת, מפני שבשונה מהליכה ברחוב, המסך כן מרכז את תשומת הלב ולא נראה שאפשר להתעלם מדברים שמופעים על המסך.

זו הבעיה גם בצפיה בטלויזיה - אפילו כאשר מתבוננים בתכניות כשרות לחלוטין - בפרסומות יש הרבה פעמים דברים לא צנועים ולא נראה שאפשר להעלם מהם.