משחק אסטרטגיה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/06/20 12:14 כה בסיון התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב.

ראשית, אני מודה לך ולכל הרבנים שאתם מקדישים מזמנכם בכדי ללמד ולסייע לנו.

ברוך השם אני מקפיד ללמוד כל יום ספר תורה, לקרוא תהילים, הלכות ועוד, וברוך השם אני מספיק כל שברצוני, למרות שלפעמים לצערי אני לא מספיק לעשות את כל הדברים האלה. בזמני הפנוי אני אוהב לשחק במשחקים, ואחד מהמשחקים שאני משחק בו הוא משחק אסטרטגייה בפלאפון.

לאחרונה עלו בראשי שתי שאלות.

בכדי להתקדם במשחק אתה צריך לשפר את הדברים שלך. בהתחלה זה לוקח מעט זמן, אך כעת כשהתקדמתי לוקח לשיפורים זמן רב, ולפעמים השיפורים קורים גם בשבת. (לדוגמה שיפורים שלוקחים שבוע ומעלה או שאני מתחיל אותם באמצע השבוע)

ראשית, מותר לשחק במשחק שבו הדברים משתפרים במהלך שבת?

שנית, במשחק המטרה היא להרוס את המבנים של האויב, ולקחת לו את חלק מהמשאבים (כך הייתי עושה וכך היו עושים לי, זוהי מטרת המשחק).

כמובן שהמשחק בלי דם או דברים כאלה. (חשוב לי לציין שהמשחק לא משפיע עליי לרעה חס וחלילה, אני לוקח אותו בתור משחק להעברת הזמן)

אז שאלתי השנייה היא האם מותר לשחק אסטרטגייה מהסוג הזה?

אני מודה לך מאוד על שהקדשת מזמנך בשביל לענות לי על שאלותיי.

ישר כוח

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

התירו לשחק שח מט בגלל שזה מפתח את המחשבה, אבל לא כדי להעביר את הזמן. דהיינו הזמן הוא מוצר יקר ולא חוזר, ועלינו לנצל אותו עד תומו, אבל כשם שעושים פעולות לשפור זכרון מחשבה ודו' כן אפשר לעשות דרך משחק שהוא בעיקרו נותן כלי מחשבה לאדם. על כן פעולה זו מותרת במינון נמוך ולא סתם להעביר זמן. לשאלותך:

א. אם המחשבה משתפרת בשבת אין בכל כך איסור, ובידוע שבשבת אנו מקבלים תוספת מחשבות, וגם זה יתכן כלול בכך.

ב. אפשר לשחק רק כדי לשפר זכרון ומחשבה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ