משה-משוי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/03/10 22:57 ה בניסן התשע

שאלה

בס"ד

א-מדוע נקרא משה בשם "משה" ולא "משוי"?

ב-אם יש בפסח בביתי פירורי חמץ ולפני החג ביטלתי את החמץ,האם עברתי כל בל יראה ובל ימצא?

שבוע טוב וחג שמח!

תשובה

בס"ד
שלום רב,
אם היה נקרא 'משוי' פרושו היה שהוא נמשה מהמים, אבל בת פרעה רצתה להדגיש שהיא משתה אותו מהמים, כפי שהיא אומרת "כי מן המים משיתיהו", לכן קראה לו 'משה'.

ביטול החמץ נועד בדיוק כדי למנוע מצב שישאר במקרה חמץ ונעבור על 'בל יראה ובל ימצא'. הביטול מבטל כל חמץ שנשאר ומגן עלינו מפני האפשרות שנעבור על בל יראה ובל ימצא.

הנקיון שאנו עושים למרות הביטול בא למנוע אפשרות שנמצא משהו בפסח ובטעות נאכל אותו, לכן לא מסתפקים בביטול ומבערים בפועל ככל שאפשר את כל החמץ מהבית.