משגיח כשרות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 06/05/07 23:22 יח באייר התשסז

שאלה

שלום אני עובדת במסעדה. יש לה 2 הכשרים שאחד מהם הוא מהדרין. במסעדה עובדים טבחים יהודים וערבים וע"פ מה שראיתי (ואני נמצאת שם הרבה מאוד) המשגיח לא נימצא כל הזמן. האם אני צריכה להעביר את זה הלאה? ואם כן למי? מה אני אמורה לעשות?

(כמובן שאני שואלת בהקשר למאכלי עכו"ם ולא בהקשר של הסחורה שמביאים לשם שהיא בוודאי כשרה למהדרין)

תודה ויום טוב!

תשובה

ב"ה

שלום.
כיוון שאני לא מכיר את הסיטואציה שעליה את כותבת ,אתייחס באופן כללי:

הדבר הטוב ביותר הוא לשוחח עם משגיח הכשרות ולבקש ממנו הסברים על עבודתו.
ההסברים נחוצים לך לא רק לידע אישי אלא גם על מנת שתוכלי לענות על שאלות של לקוחות.

אם ההסברים שאת מקבלת לא מניחים את דעתך אז תפני היישר לרב שחתום על תעודת הכשרות.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.