מריבה בין הורים - תפילה לשלום

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 02/02/02 14:07 כ בשבט התשסב

שאלה

לרב שלום,

רציתי לשאול האם ח"ו,כאשר יש מריבה בין הורי

מותר לי להפסיק את המריבה בצורה ישירה?

כלומר אפילו כשיש צורך בהוראה ישירה כלפי ההורים? ואם אפשר לבקש שהרב יתן לי תפילה שמרבה שלום בית בישראל?

תודה.

תשובה

בס"ד

מותר לך לבקש מהם להפסיק. מותר לך לבכות על כך. מותר לך לעמוד בניהם. אסור לך להרים יד ח"ו אפילו כדי להפריד אלא אם יש ח"ו סכנת נפשות.

הוראה ישירה - מותר.

תפילה
יהי רצון מלפניך ה' אלוקיני ואלקי אבותינו שתשכין שלום בבית הזה ותרבה בו אהבה ואחוה שלום ורעות. ולא יהיה בו כעס ולא קפידה ולא מחשבה רעה מאחד מאיתנו על רעהו. אנא ה' עזור לנו להתגבר על הכעס. שהוא מביא רעה על כל העוסק בו. שנאמר "וְהָסֵר כַּעַס מִלִּבֶּךָ וְהַעֲבֵר רָעָה מִבְּשָׂרֶךָ"
אנא ה' אתה ציותה אותנו בתורתך לאהוב כל אחד ואחד מישראל כנפשינו וכמאודינו שנאמר "ואהבת לרעך כמוך" אנא ה' עזור לנו לקיים מה שכתבת בתורת, כפי שהסבירו לנו חז"ל שבזה תלויה כל התורה כולה.
יהיו לרצון אמרי פי והגיון ליבי לפניך ה' צוריוגואלי.

עוד כדאי לתלות על הבית את אגרת הרמבן ולקוראה בכל עת

בהצלחה