מראה של רירית ורודה אחרי לידה

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 26/07/21 10:36 יז באב התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב ,

ברצוני להתייעץ איתך על פי ההלכה

אני כ-6 שבועות אחרי לידה רגילה ב״ה

הדימומים הפסיקו לפני בערך כשבועיים

ומאז יש לי הפרשה רירית בצבע לפעמים שקוף / ורדרד (לא דם )

הייתי אצל רופאת הנשים היא אמרה לי שהרירית יכול להימשך גם כמה שבועות מכוון שזו רירית של הרחם שהוא מתנקה מהלידה .

שאלתי אותה אם זה דם מהרחם היא אמרה שלא אבל אני לא ממש מבינה בזה

רציתי לשאול

התחלתי לעשות בדיקות טהרה - הפסק טהרה

אבל חשוב לי לעשות זאת בצורה בטוחה וכשרה האם אני יכולה להמשיך בטהרת 7 הנקיים או להפסיק עד שהרירית תעלם ?!

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה,

לגבי שאלתך, האם צריך להמתין עד שהרירית הוורודה תיפסק.

קשה לזהות בדיוק מהו דם מחזור, ומהן הפרשות אחרות שיוצאות מהרחם.

חז"ל גזרו: "אפילו רואה טיפת דם כחרדל יושבת עליו שבעה נקיים". ולכן יש להמתין עד שאישה רואה שהיא נקייה לחלוטין מהפרשות עם גוון אדום מהרחם, ואז היא עושה הפסק טהרה ומונה את שבעת הנקיים.

יש לציין שאם ידוע בוודאות שזה דם חיצוני לחלוטין (כדם מכה) ניתן לתלות את ההפרשה בדם מכה, אך לא מדובר בהפרשות (עם גוון אדום) היוצאות מתוך הרחם.

ולמעשה, כל מקרה צריך יעוץ לגופו.

מכיוון שזה מקרה מורכב, מציע לך להתייעץ עם מקור מוסמך בטלפון למכון פועה שבקיאים בתחום, ויוכלו לסייע לך באופן אישי: 02-6515050

כל טוב

הלל מרצבך