מראה שבורה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 25/12/12 22:15 יב בטבת התשעג

שאלה

שלום לכבוד הרב. לפני כשבוע נשברה לי המראה השמאלית של האוטו ויש אמונות טפלות שאומרות שזה מביא מזל רע ושבישביל לבטל את זה צריך לאסוף את שברי המראה ולזרוק אותם בנחל . לא כולכך האמנתי בזה אבל עשיתי את זה למען הסר ספק אספתי את שיברי המראה וזרקתי אותם לנחל. והשאלה שלי היא האם מה שעשתי נחשב לעבודה זרה (למרות שאני מאמין בקדוש ברוך הוא) ואם כן אז איך אני יכול לכפר על זה . אשמח מאוד לתשובה תודה רבה

תשובה

שלום!

זה לא עבודה זרה, אבל זה שטויות. יש בעיה של ניחוש, לכן תעשה תשובה בכך שתקבל על עצמך להאמין רק בהשגחת ה' ולא באמונות טפלות, וה' אוהב ומוחל.

אני מצרף קישור לתשובות נוספות בנושא:

https://www.kipa.co.il/ask/rav/הרב-עוזיאל-אליהו/q/מראה