מקצוע

חדשות כיפה הרב שי פירון 01/02/02 06:24 יט בשבט התשסב

שאלה

שלום רב,

אני ב"ה מסיימת את שנת השירות והגיע הזמן לבחור מקצוע לעתיד.

הלב נוטה לבחור בלימודי תקשורת ועיתונאות

ועל כן, שאלתי אלייך היא:

היכן ישנם מקומות דתיים לכך במרכז ולאו דווקא בירושליים,והאם יש פוטנציאל לעבודה בכך במגזר הדתי.

אגב,

חלק מהבעיה היא שאני רואה את עצמי כותבת לקהל

הרחב ולאו דווקא לציבור הדתי

מה דעתך על בנות במגזר הדתי שלומדות ועובדות במגזר הציבורי?האם כדאי להתפשר על זה?

המון תודה ושבת שלום

תשובה

ב"ה,

שירה,

ברכת ה' עליך!

כעקרון, העיסק בתקשורת הינו חשוב ונכון. העולם בו אנו חיים מותיר מקום רב (מדי?) בידיה של התק/שורת וזו שותפה בחירה בעיצוב דפוסי החשיבה של כל האזרחים במדינה. לכן, חשוב שנתפוס עמדות בכירות בתחומים אלה.
לכן, חשוב שכתיבתנו תופניה לכלל הציבור ובכך נזכה להשפיע על כלל האוכלוסיה ולא רק לשכנע את המשוכנעים.
ברור, שעיסוק במקצוע כזה דורש הכנה נפשית גדולה. כמו כן הוא דורש התכוננות אישית - רוחנית גדולה. אם עשית זו ואת מרגישה שיש לך כוח להתמודד עם העולם התקשורת מבלי לוותר על הזהות הרוחנית שלך - אז קדימה!

ובנוגע לתחילת שאלתך - ידוע לי שיש מגמה לתקשורת במכללת אורות.

בברכה,

שי