מקלחת אחרי טבילה לפני תפילת שחרית

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 03/07/02 05:05 כג בתמוז התשסב

שאלה

בס"ד

האם מותר להתקלח לפני ואחרי טבילה במקווה

קודם תפילת שחרית?

תשובה

שלום לשואל !

הרחיצה לפני הטבילה מוכרחת במקומות רבים מפני ההגיינה , ועל כן אין בזה משום תענוג מיותר לפני התפילה וזו בעצם הכנה לטבילה לכן מותר וברוב המקרים גם חובה להתקלח לפני הטבילה .
אך לא יאריך אלא יקצר.
לאחר הטבילה תלוי מה כוונת הטובל , אם חלילה מתקלח כי הוא מזלזל בטבילה - אסור לו להתקלח.
אולם יש שאינם מזלזלים בטבילה אך הם רגישים או איסטניסים ואין הם רוחצים כדי לעקור את הטבילה, כי אז מותר להם לרחוץ .
וגם אז יזכרו שזמן תפילה לפניהם ואם עושים דברים קודם התפילה לכן יזדרזו .

בברכה,
יוסף אלנקווה .