מקח טעות בייעוץ זוגי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/02/07 18:24 יט בשבט התשסז

שאלה

אני יוצא עם משהי כחודשיים וחצי, ואני בהתלבטויות קשות. חשבתי ללכת ליועץ בענייני נישואין/זוגיות דתי כדי שיבין את עולמי. אני מתעניין בפסיכולוגיה, קראתי בתחום, חברתי ואני מאוד קשובים לעצמנו ורמת בקשר שלנו גבוהה. הלכתי לייעוץ, הוא לא עזר לי בכלום, ניתח את התלבטויותי בצורה מאוד שבלונית, שיטחית ורדודה. הוא לו נתן לי אפילו נקודה אחת למחשבה. אני בטוח ב 100% שגם הוא הרגיש שהפגישה היתה חסרת תועלת. בסוף הפגישה שילמתי לו 300 ש"ח, ואני לא חושב שמגיע לו כלל. למה בתחומים אחרים (מוסך, קניות וכו') אם קניתי מוצר פגום או אם שלחתי מוצר לתיקון ולא תיקנו אותו אני לא משלם מחיר מלא, ובמקרה כמו אצלי כן. מעבר לעוגמת הנפש הגדולה מאוד שהייתה לי, אני ממש חושב שזהו מקח טעות (אם זו ההגדרה ההילכתית הנכונה). אשמח אם תענה לי במישור הרעיוני והמעשי אם יש הבדל בינהם. תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה
זו שאלה מסובכת מאוד.
הסיבוך נובע משתי סיבות: הראשונה היא חוסר היכולת לכמת את המושג עזרה או לא, וחוסר יכולת לטעון אם הדבר עזר או לא. השניה היא העובדה שלא ברור כלל שהנותן ייעוץ מתחייב שהייעוץ שלו יעזור, שכן ייעוץ הוא כמו "שידוך", ופעמים שאין הקשר בין המתייעץ ליועץ מצליח, וזה חלק מהעניין עצמו.

על כן הדבר מאוד קשה לתביעה.

כל טוב והרבה שמחה