מקור של משפט

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 15/08/21 22:11 ז באלול התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב,

שמעתי הרבה פעמים את המשפט "כאשר עם ישראל עושים את רצונו של מקום הם שרויים על אדמתן, וכאשר אינם עושים רצונו של מקום אינם שרויים על אדמתן".

ועכשיו חיפשתי את המשפט בגוגל ואני לא מוצא אותו בכלל אלא משפט אחר שדומה לו.

האם המשפט הזה קיים? כלומר האם מישהו פעם אמר אותו או שזה עיוות של משפט אחר?

תשובה

שלום

כנראה הכוונה למסכת בבא בתרא כה,ב:

"ואמר רפרם בר פפא אמר רב חסדא מיום שחרב בית המקדש אין הגשמים יורדין מאוצר טוב שנאמר (דברים כח, יב) יפתח ה' לך את אוצרו הטוב בזמן שישראל עושין רצונו של מקום וישראל שרויין על אדמתם גשמים יורדין מאוצר טוב בזמן שאין ישראל שרויין על אדמתם אין גשמים יורדין מאוצר טוב"

כל טוב