מקור לחיוב כיסוי המרפקים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 08/08/03 06:00 י באב התשסג

שאלה

מה המקור לחיוב כיסוי מרפקים?

תשובה

בס"ד

במשנה ברורה סימן עה

"זרועותיה ושוקה. אפילו רגילין לילך מגולה כדרך הפרוצות - אסור"

בן איש חי ש"ר בא
באדרא רבא איתא וזה לשונו: "קול באשה ערוה, שער באשה ערוה. שוק באשה ערוה, רגל באשה ערוה, יד באשה ערוה, ואע"ג דתרין אלין לא שניוה חברנא, תרין אלין יתיר מערוה אינון עכ"ל.
הנה עיין לרבינו האר"י ז"ל בשער מאמרי רשב"י מ"ש בביאור מאמר הנזכר, ובסה"ק מקבציאל כתבתי בס"ד דגם לדברי זוה"ק הנז' החלק מן היד ומן הרגל שדרכו להיות מגולה כגון הכף והאצבעות - מותר לקרות כנגדם דאין נקרא על זה שם ערוה.

וראי:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=6954