מקורות בענין גאולה

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 18/04/02 02:41 ו באייר התשסב

שאלה

לכבוד הרב שליט"א!!

רציתי לבקש מהרב מקורות בשני נושאים א-גאולה, אני צריך מקורות "על הקרקע" ז"א דברים די פשוטים שמדברים ממש על הגאולה (ועל זה שאנו היום ממש בזמן הגאולה)

ב- אהבת ישראל-כפשוטו (גם מהחסידות)

תשובה

ב"ה כ"א אייר תשס"ב

לאחיה שלום!

אתה מתעניין בנושאים חשובים ביותר המשך כך.
בענין הגאולה יש מקורות רבים, אני כותב לך מה שעולה בזכרוני ברגע זה, וברור שאיני מכיר וזוכר את כל המקורות בנושאים אלו.
לגבי הגאולה כדאי לעיין בספרו של הרב פילבר איילת השחר, ספרו של הרב וישליצקי "לחיות בעקב", ואם אתה רוצה להעמיק בנושא זה עליך ללמוד את כתבי הרב קוק בייחוד ספר אורות וספר חזון הגאולה.

לגבי אהבת ישראל גם כאן יש מקורות רבים בחסידות,כמו ספר "אוהב ישראל" שמדבר על נושאים רבים ובכללם נושא זה, וכן בכתבי הרב קוק בספר אורות בחלק "אורות ישראל", ובספר מידות הראי"ה בפרק על האהבה, וכן באורות הקדש חלק ד' בענין זה.
והדברים ארוכים ורחבים.

בהצלחה

בניהו ברונר

צפת