מקום לימודים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/07/12 20:14 כז בתמוז התשעב

שאלה

שלום הרב,

אני סיימתי כיתה י' ,ועד עכשיו למדתי בפנימייה..(מכיתה ז)

ההורים שלי רוצים שאני יעבור לישיבה בעיר שלי בגלל בעיות עם המורה למת' שלי, ואני מצידי מתלבט מה כדאי לי לעשות כי בסופו של דבר אני מחליט.

מצד אחד לא היה רע לי עד היום בישיבה הקודמת... אבל מצד שני גם בישיבה קרוב לבית אני לא רואה חסרונות, יש לרב איזה עצה בשביל לעזור לי להחליט?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אני יכול להציע לך שיקולים כדי לבחון את הנושא. אין לי תשובה נכונה.

לכל שינוי יש מחיר. עליך להשקיע מאמץ כדי להצליח במקום חדש. השינוי רצוי רק אם יש לך קשיים במקום הקודם ובמקום החדש יהיה לך יותר טוב.

אם אתה מחליט להשאר במקומך עליך להיות בטוח שהקושי עם המורה למתמטיקה לא משנה לך?

עליך לבחון מה המשקל של הפנימיה - מה יותר מתאים לך עם או בלי פנימיה?

תן דעתך על החברה, האם יש לך חברים בישיבה החדשה? האם לא יהיו לך קשיים בהתאקלמות החברתית?

נ.ב.
עליך להעריך מאוד את הגישה המכבדת של ההורים שלך שמעניקים לך את הזכות להחליט, זה לא מובן מאליו.