מקווה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/07/13 12:10 כד בתמוז התשעג

שאלה

אם אני הולך לים כדי לטבול אני צריך להוריד את בגדים כי לא נעים להכנס ערום אז להישאר עם הבגדים או עם בגד ים ...? תודה :)

תשובה

שלום!

ראשית יש לציין כי טבילת גברים אינה חיוב אלא מנהג בלבד.

בוודאי שלא נכון להיכנס ערום לים, שהרי זה חוסר צניעות, והיפך הכוונה של פעולת הטהרה הרצויה מהטבילה.

אפשר להיכנס עם בגד ים, ובמרחק מהחוף ומרוחצים נוספים להוריד את הבגד ולטבול ולחזור ללובשו בתוך המים. אם מחזיקים את הבגד באחיזה רפויה בידיים רטובות זה לא נחשב חציצה (בוודאי בטבילת גברים). אם הגומי של בגד הים רפוי והמים נכנסים בחופשיות - אפשר גם כן לומר שאין חציצה ואפשר לטבול בלי להוריד.

כל טוב!