מקווה לנערה חילונית שמתחתנת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/09/06 18:00 כא באלול התשסו

שאלה

נערה שעדיין איננה שומרת תורה ומצוות מתלבטת בין נישואים אזרחיים לאמיתיים ושאלה שאלה שהתשובה אולי תכריע.

למה היא צריכה ללכת למקווה מלפני החתונה הרי בכל מקרה היא "תחזור לשגרה" אחר כך.

בתודה מראש

תשובה

שלום וברכה
אנו נוהגים לעשות את החופה באופן מושלם, ללא קשר לשאלה מה יהיה אחרי זה. חופה מושלמת היא חופה בה הכלה טהורה לבעלה בחופה זו. לדעת הרמב"ם אם לא כך הוא החופה כלל לא תופסת, ואף שאין פוסקים כמוהו, הדבר מלמד עד כמה מדובר ביסוד חיוני.
על כן, אין אנו מתחשבים בשאלה מה יקרה לאחר מכן, אלא עורכים חופה מושלמת לבני הזוג. חלק משלמותה של החופה היא הטבילה והטהרה, וזו זכות גדולה להינשא כך.

כל טוב