מצפון

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 11/07/13 20:14 ד באב התשעג

שאלה

שלום רב,

הנני עובדת במקום ציבורי מוכר אשר תפקידי לשלם לשארים ,אני אוהבת את עבודתי כי מאוד מתאימה להשקפת עולמי ,אך קרה מקרה לפני שנה ביקשו ממני להפריד במערכת מחשבים את האלמנות מהיתומים למשל אם אלמנה קיבלה 100 ש"ח ,60 ש"ח לפי שם של אלמנה ו40 ש"ח לפי שם של הילד וכך עשיתי עד שהגעתי ליתום ששילמנו לו והיתום לצערי כבר לא היה בחיים ,הודעתי על כך למנהלים שלי ובקשתי בפני משורת הדין לא לעשות חוב לאלמנה אלא להפסיק את החלק של המנוח ,אך לצערי חייבו את האלמנה בסכום החוב (מקזזים מהקצבה)

אני שואלת את השאלה היום שאולי הייתי צריכה לשאול לפני פעולה הזו ,אולי הייתי צריכה לא לדווח ,אולי הייתי צריכה לעזוב את העניין ,מצפון של מאוד לא נקי -האם עשיתי מעשה נכון?האם היושר שלי על חשבון האלמנה מצדיקה את מעשיי,אם טעיתי האם יש לי תיקון ,נא תשובתך

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אשריך שאת עוסקת בעזרה ליתומים ואלמנות, ודואגת להם מכל הלב.

לגופו של ענין צריך לפעול לפי הנהלים, אם זה סכום שלא מגיע אז לא מגיע.

טוב שבקשת לעשות לפנים משורת הדין, כי גם אדם רגיל שמקבל כסף מבלי ידיעתו ואחר כך צריך להחזיר - זה מעיק.

אבל אם הם החליטו שתחזיר את הכסף זה בסדר כי הם עבדו לפי הנהלים, ולא תמיד שייך לפנים משורת הדין בכספי ציבור, כי מה שהולך לאחד נחסר מהשני.

בברכה,

דני ארגמן