מצלמת אינטרנט דלוקה בשבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 26/05/02 06:39 טו בסיון התשסב

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב,

האם מותר בשבת להשאיר WebCam (מצלמת אינטרנט (?)) במצב דלוק, כך שיכולים להיראות במשך השבת ? והאם מותר לצופה הפוטנציאלי להסתכל עלינו ?

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

אסור להשאיר מצלמת אינטרנט בשבת במצב דלוק על מנת שיראו דרכה במשך השבת, כיון שההולך מפעיל בשבת פולסים חשמליים והרי זה כמו להקליט קולות בשבת בטייפ. או לעבור במקום שיש בו עין חשמלית, או לדבר ברמקול שכולם הם הפעלות חשמליות שאסורות בשבת.
במקרה שאסור להצלם אסור לצפות. כיון שיש בזה איסור בהפעלה - יש איסור גם בצפיה.

אני רוצה להעיר שבמקומות שזו לצורך ביטחון, כשמטרת המצלמה היא לזהות מחבלים או תוקפים פוטנציילים. כגון בבתי כנסת יהודים מחמת העוברים ושבים המקומים או עוברי אורח מוסלמים קיצונים. - בעקרון זה מותר רק שיש לשאול את רב מקומי שיודע את רמת הסיכון שבמקום ואת הדרכים להגנה. (זו שאלה מחו"ל)