מציאת בן זוג

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 01/11/10 01:16 כד בחשון התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני בת 23 ,סטודנטית, דתיה לאומית.

עד לפני שנה לא כ"כ הרגשתי את עניין החתונה באופן רציני. בשנה האחרונה ברוך ה' המעגל הקרוב אליי ומעבר לזה החלו בגל גדול של חתונות

ככל שעבר הזמן זה התחיל להציק לי, לא בגלל שאני לא מתחתנת אלא כי אני מרגישה שאני תקועה ומעוכבת. אני בחורה אסרטיבית ונחמדה, מבחינה חיצונית אין שום בעיה ב"ה ובכל זאת אני מרגישה שהנושא הזה לא זז. אני לא מבינה למה אין לי הצעות בכלל, ונמאס לי שאומרים כל הזמן שאני מיוחדת ולכן הם לא מציעים. אני חושבת שזה לא היה מטריד אותי כ"כ אם אחים הגדולים שלי היו נשואים.יש לי אחים אחרי 30 שהם ממש מוצלחים וזה לא הסתדר להם. אני ממש פוחדת שזה יקרה לי. חוץ מזה אני מרגישה שמשהו ממש חסר לי ואני לא בטוחה מה זה, אני מרגישה שהגעתי לשלב בו אני יכולה לנסות לפתח קשר זוגי עם מישהו, במציאות- כלום. אני יודעת שהקב"ה מחליט מתי הזמן שלנו אבל אני לא יכולה שלא לתהות למה הוא מעכב וגורם צער בבית במשפחה בנושא הזה. למה לכולם מסביבי יש אופציות ואת האושר הזה. ומשפחות שלמות שהמזל מגיע באותה שנה ואנחנו כל שנה מתאכזבים מחדש. אני לא יכולה להגיד שהקב"ה לא איתי, כי הוא עוזר לי לעבור כל יום ביומו מעבר לכך אני לומדת מקצוע מכובד ויש לי עבודה טובה, ושפע חברים מדהימים. אבל קשה שלא לחוש עצובה מהמצב הזה. פגישה אחת, זה כל מה שביקשתי שאני ארגיש שגם אני יכולה וזה לא קורה. אני לא לחוצה להתחתן כמו שאני לחוצה לדעת שיהיה בסדר ושהחלום הגדול שלי להקים משפחה יתגשם. תודה מראש על העזרה.

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,

א. מתוך דבריך נראה שאת נותנת הרבה קרדיט לסובבים אותך, את מצפה שהם יזמו הצעות וכאשר ההצעות לא באות את מרגישה שהם לא ממלאים כראוי את תפקידם,
ולא היא!
כל האחריות להקמת בית היא רק עליך! (ועל בעלך...שגם הוא מחפש אותך...), הסביבה יכולה להציע, לעזור, לתמוך וכד' אבל בסופו של יום הכל חוזר אליך.

ב. " אני יודעת שהקב"ה מחליט מתי הזמן שלנו אבל אני לא יכולה שלא לתהות למה הוא מעכב וגורם צער בבית במשפחה בנושא הזה "- הקב"ה לא מעכב הוא כבר החליט שבגיל שלך את ראויה לחתן! אי אפשר לתלות בקב"ה את כל העיכובים, יתכן שהחתן נמצא רחוב אחד לידך או בבנין סמוך למקום עבודתך,
את צריכה לעשות שני דברים, דבר ראשון לשנות את ההסתכלות ולקחת את כל האחריות עליך.
דבר שני ליזום ולהניע את התהליך, לדבר עם חברות, שדכנית, אם מתאים לך גם להכנס לאתר הכרויות,
נכון, זה יכול להשמע לא נעים שבחורה מצליחה צריכה שדכנית... אבל אי אפשר לדעת מיהו השליח שיעשה את החיבור המבורך הזה, לכן לא כדאי לסגור שום פתח.

ג. כתבת "אני מרגישה שמשהו ממש חסר לי ואני לא בטוחה מה זה" – אם אכן יש משהוא חסר לך, ואת מתקשה להגדיר אותו הייתי מציע לך לדבר עם מישהי שתוכל לעזור לך לברר ולפתוח את מה שאת מרגישה ולא בטוחה,
אפשר לפנות למכון בנין שלם, מחלקת יעוץ הם עוסקים בזה.( 02-6271525 שלוחה 112/113)

המון הצלחה!
בברכה,

דני ארגמן