מצוות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 14/05/13 09:47 ה בסיון התשעג

שאלה

בס"ד

שמרתי על קדושת הברית במשך שנה וחצי והשבוע נפלתי לצערי שוב

בתקופה ששמרתי, היו לי חמש נסיונות מממממממממשששששששש קשים וברוך ה' עמדתי בהם

האם הם אבדו לי? כי נפלתי שוב

תשובה

שלום!

חס ושלום, שום דבר לא נאבד. חז"ל מלמדים אותנו (קידושין לט:) כי בשעה שיש לאדם ניסיון והוא התגבר עליו - "ישב ולא עבר עבירה נותנים לו שכר כעושה מצוה".
מן הראוי היה (לולי הבושה) לערוך שמחה גדולה על כל הגברות על היצר, כמו שאנו שמחים כשאנו זוכים לקיים מצוות גדולות.

אשריך! זכות עצומה בידך! שמרת על קדושתך במשך שנה וחצי! התגברת התגברויות גדולות ועצומות! ה' שמח וגאה בך!

אם תרצה עוד הדרכה ועזרה מעשית בתחום שמירת הברית, ישנו אתר נפלא בשם "שמור עיניך" שיכול להועיל מאוד, אני מצרף קישור.

https://guardyoureyes.com/heb/

בהצלחה!