מצוות ועבירות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 19/06/21 22:04 ט בתמוז התשפא

שאלה

שלום רב. פעם שמעתי או קראתי, אני לא כל כך זוכר אבל זה פחות משנה, שמצווה אחת שווה או כביכול מכסה על עשרות עבירות. רציתי לדעת מה עומד מאחורי זה והאם זה בכלל נכון?

תודה רבה.

תשובה

שלום

זה לא עובד ככה בדיוק.

על מצוה שאדם עושה הוא מקבל שכר.

על עבירה שהוא עושה הוא מקבל עונש. אלא אם כן הוא מתקן זאת כשהוא חוזר בתשובה.

יש מצוות ששכרן מרובה ויש עבירות שעונשן מרובה.

וגם באותה מצווה או עבירה זה מאוד תלוי איך עושים אותן, ומה הקושי והניסיון שיש לאדם בכך.

וכל זה גלוי וידוע רק לפני הקב"ה, וכמו שאומר הרמב"ם "ואין שוקלין את הדבר אלא בדעתו של אל דעות".

כל טוב